“Bentlijem” presjekli kolonu u kojoj se nalazio Vučić, trojica uhapšena

74

Zbog sumnje da su ugrozile predsjednikovu sigurnost uhapšene tri osobe.

Kolona vozila u kojoj je se nalazio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić presječena je juče ujutro oko 8.20 časova na kružnom toku Topčiderska zvezda, a zbog ugrožavanja sigurnosti predsjednika uhapšene su tri osobe, saznaje „Politika”. Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu u ponedjeljak biti saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Na kolonu vozila naletei je automobil marke „bentli”, crne boje, španskih registarskih oznaka E3562 HLN, kojim je upravljao Luka R. Pored vozača, u automobilu koji je ugrozio bezbjednost predsjednika, nalazili su se i Miloš T. i Stevan D. Sva trojica osumnjičenih, prema nezvaničnim informacijama, odranije su poznata policiji po izvršenju različitih krivičnih djela.

Luka R. je u kružnom toku Topčiderska zvezda „driftovao” automobil, odnosno brzo ga okretao pod punim gasom tako da gume počnu da škripe. Usljed zadnje vuče, volan su držali suprotno okrenut, pa se auto, praktično, kretao postrance. Kolonu u kojoj je bio predsjednik Vučić činila su tri vozila. On se nalazio u prvom, a „bentli” je udario baš u taj auto – prepričava događaj „Politikin” sagovornik.

Prema njegovim riječima, uporedo s udarcem u auto u kojem se nalazio Vučić, „bentli” je, ne zaustavljajući se, blokirao drugo vozilo iz pratnje, pa pripadnici obezbjeđenja predsjednika koje se nalazilo u njemu nisu mogli da reaguju. Treće vozilo iz pratnje je krenulo za „bentlijem“, sustiglo ga, a pripadnici predsjednikovog obezbeđenja su trojicu „putnika” bukvalno izvukli iz vozila.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni su nakon privođenja u policiju testirani na narkotike, a u krvi i mokraći jednog od njih, prema istim informacijama, utvrđeno je prisustvo kokaina.

Sva trojica, prema informacijama kojima za sada raspolažemo, rade kao obezbjeđenje jedne popularne prestoničke diskoteke. Automobil kojim su udarili u kolonu vozila u kojoj se nalazio predsjednik Vučić pozajmili su od jednog poznatog srpskog fudbalera koji se cijelu noć provodio u pomenutoj diskoteci, navodi „Politikin” sagovornik.

Prema njegovim riječima, trojica uhapšenih nisu imala namjeru da „napadnu” kolonu vozila u kojoj je bio predsjednik. Poslije posla u diskoteci, kako se saznaje, krenuli su da se provozaju skupocjenim automobilom, a kada su stigli do Topčiderske zvezde vozač je počeo da „driftuje” vozilo. Poslije nekoliko trenutaka, naišla je kolona vozila u kojoj je bio predsjednik, i „bentli” je direktno naletio na automobil u kojem se nalazio Vučić.

Krivičnom prijavom koja je podnijeta protiv njih osumnjičenima se na teret stavlja najteži oblik krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti za koje je zaprijećena kazna zatvora od jedne do osam godina.

(Politika)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!