Dinarska divizija iz Banjaluke osvojila Jelen kup (FOTO)

1453

Pobjednik turnira u malom fudbalu Jelen kup 2017 je ekipa Dinarska divizija iz Banjaluke koja je u finalu savladala još jednu banjalučku ekipu Piceriju Aleksandrija rezultatom 5:3 i na taj način osvojila nagradno putovanje u Milano na derbi italijanske Serije A između Inter – Milan.

Dinarska divizija je slavila u konkurenciji 156 ekipa iz šest gradova (Trebinje, Pale, Sokolac, Gradiška, Bijeljina i Banjaluka), a do završnog turnira problila se kroz veoma težak i komplikovan žrijeb na lokalnom kvalifikacionom turniru. Koliko je njihov put bio težak govori podatak da su u polufinalu izbacili branioca trofeja Ekologiju Mulalić (Gradiška) i to sa velikih 4:0 iako su odlučujuće mečeve igrali bez Vanje Ajdera.

– Odigrali smo sjajan turnir, sve vrijeme smo vjerovali u sebe i kvalitet koji posjedujemo tako da nam se to isplatilo. Čestitao bih svojim saigračima, držali smo se zajedno i u lošim momentima ostali pribrani pa smo brzo prevazilazili crne minute. Zahvalio bih se organizatoru, turnir je na visokom nivou po svim aspektima i uživamo da igramo u ambijentu koji nosi sa sobom – rekao je član pobjedničke ekipe Broćeta.

Sastav Dinarske divizije pored Ajdera činili su Radovan i Goran Puač, Ilija Broćeta, Dalibor Novaković i Vladimir Bilić tako da su ovi momci šampioni četvrtog izdanja Jelen kupa. Turnir je još jednom napravio korak više, jer je ove godine organizovan i na Sokocu kao šestom gradu, a tendencija da postane tradicionalni ispunjava se na najbolji način.

– Zahvalio bih se ekipama, učesnicima i publici, jer su svi zajedno učinili da Jelen kup 2017 izgleda ovako dobro. Fudbal se igra zbog gledaoca, a svake večeri imali smo mnogo ljudi u publici tako da je to naša pobjeda. Zahvalio bih se prijateljima turnira bez kojih ništa ne bi bilo moguće, a sada gledamo kao sljedećoj godini i petom Jelen kupu kako bi izgledao još bolje – rekao je osnivač turnira Sergej Močević.

Prijatelji turnira: Molson coors brend Jelen pivo, M:tel, WWIN kladionice, GBT, grad Banjaluka, Fudbalski savez Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Rezultati završnice

Četvrtfinale

AK 47 (Banjaluka) – Glamoč (Banjaluka) 5:5 (8:9 penali)

Ekologija Mulalić (Gradiška) – Romanijaputevi (Sokolac) 7:5

Picerija Aleksandrija (Banjaluka) – Moja kafanica (Bijeljina) 6:3

Dinarska divizija (Banjaluka) – Hrupjela (Trebinje) 6:4

Polufinale

Picerija Aleksandrija – Glamoč 3:1

Ekologija Mulalić – Dinarska divizija 0:4

FINALE

Dinarska divizija – Picerija Aleksandrija 5:3

Prijatelji turnira su: Molson coors brend Jelen pivo, kompanija M:tel, WWIN kladionice, GBT kompanija, grad Banjaluka, Fudbalski savez Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!