Đorđević: Biće teško protiv Turske

773

Košarkaši Srbije imaju dan pauze poslije prvog poraza od selekcije Rusije na Evrobasketu, a selektor reprezentacije Aleksandar Đorđević i Milan Mačvan održali su konferenciju za novinare sa srpskim novinarima u hotelu Hilzon gdje se nalazi njihov tim. Pred selekcijom Srbije u ponedjeljak je novi neizvjestan meč u grupi sa domaćom reprezentacijom Turske.

Za ekipe koje se takmiče u Grupi D, nedjelja je slobodan dan, što će naš tim iskoristiti da odradi i dva treninga, potom u ponedjeljak imamo novi težak zadatak, protivnik je domaćin Turska, a Đorćević i Mačvan su svoje obraćanje medijima posvetili toj temi.

“Kao i uvijek na ovakvim takmičenjima analizira se prethodna utakmica, traže se pozitivne stvari, da probamo da popravimo neke greške koje su se dešavale protiv Rusije. Svi smo svjesni da je ovo dugo takmičenje, dosta je utakmica i svaka sljedeća je najvažnija. Ambijent će sigurno biti paklen, kao i uvijek.

Oni odatle vuku toliko energije i trčanja. Biće jak tempo utakmice, dosta udvajanja i presinga… Moramo da budemo pažljivi sa loptom, da ne izlazimo iz okvira igre i da igramo timsku košarku. Da na oba kraja terena tražimo zajedničko rješenje i dođemo do pobjede. Sve je otvoreno. Interesantna je grupa, Turska i Britanija su pokazale da imaju sposobnost da dobro pariraju protivnicima. Nas čekaju još tri utakmice do kraja u kojima moramo da budemo izuzetno koncentrisani”, rekao je selektor Aleksandar Đorđević.

„Očekuje nas teška utakmica protiv Turske. Moramo da se spremimo za njihov specifičan stil stil igre zasnovan na presingu. Za nas je to izuzetno važan meč da se vratimo na pobjednički kolosijek i povratimo pozitivno raspoloženje. Poznajemo njihov stil, imaju par NBA igrača; baziraju igru na Erdenu i Osmanu; to su njihove najveće prijetnje. Preostaje nam da se odmorimo, pripremimo i pokažemo mnogo bolje lice nego protiv Rusije”, istakao je Milan Mačvan.

Meč Srbije i Turske se igra u ponedjeljak od 20 časova, javlja RTS.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!