Film “Lica Lafore” prikazan na međunarodnom kongresu u Barseloni

225

Na poziv organizatora 32. međunarodnog kongresa posvećenog borbi protiv epilepsije, 2. septembra u Barseloni održana je prva projekcija filma “Lica Lafore” autora Denisa Bojića, rađenog u produkciji Radio -televizije Republike Srpske.

Projekciji su prisustvovali vodeći svjetski epileptolozi i istraživači iz oblasti neurologije i porodice iz čitavog svijeta, čija su djeca oboljela od Lafore.

.
Autor filma Denis Bojić kaže da su reagovanja prisutnih na film iznad svih očekivanja i da su već stigle ponude da film bude prikazan u Los Andjelesu i San Francisku.

Intrenacionalna liga borbe protiv epilepsije je najvažnija svjetska organizacija ljekara i istraživača posvećenih borbi protiv epilepsije.

„ Prije svega ovo je ogromna  čast,  ali i uspjeh svih nas jer se prvi put za 32  godine, koliko postoji ova organizacija, jedan dugometražni film uvrštava u zvaničnu agendu.

.
Iz Republike Srpske dolazi moćna, univerzalna roditeljska borba u kojoj porodica Gajić spasavajući svoju djecu, istovremeno spasava živote dece širom svijeta. Ovo je prilika da svi prisutni na ovom kongresu  vide  globalni doprinos porodice Gajić i Republike Srpske u borbi protiv epilepsije. To je naša osnovna ideja koju prenosimo.“- ističe autor.

Na ovom svjetskom događaju prisustvuje više od 3.500 vodećih stručnjaka iz oblasti neurologije.

Drugo prikazivanje filma „Lica Lafore“ u Barseloni, zakazano je za 5. septembar.

Prepoznavanje i prikazivanje filma na ovako visokom nivou, dokaz je da su se trud i rad porodice Gajić i kompletne filmske ekipe RTRS-a, isplatili.

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!