Skandal: Fonjini izbačen sa US Opena, psovao i napao sudiju

809

Italijanski teniser je zbog nedoličnog ponašanja u Njujorku suspendovan iz daljeg takmičenja i kažnjen novčano.

Fabio Fonjini je pretjerao sa uvredama, zbog čega su čelnici US Opena odlučili da ga izbace sa tog grend slema.

Italijanski teniser je tokom prvog kola sa zemljakom Stefanom Travaljom, nezadovoljan nekim odlukama, više puta opsovao tokom meča, ali i vrijeđao sudiju Luizu Engzel iz Švedske. Zabilježeno je da ju je nazvao i droljom.

Travalja je eliminisao Fonjinija na startu takmičenja u singlu, nakon čega su mu čelnici takmičenja isporučili novčanu kaznu. Zbog tri incidenta nasilničkog ponašanja kaznili su ga sa 24.000 dolara.

On je, svjestan da je preterao, pokušao da se izvini za nedopustivo ponašanje.

“Bio je to moj loš dan, ali to nije opravdanje za moje ponašanje”, naveo je Fonjini poslije eliminacije u prvoj rundi takmičenja i salve izgovorenih psovki.

On je potom u igri parova stigao do treće runde takmičenja. U dublu sa zemljakom Simoneom Bolelijem trebalo je da igra meč osmine finala sa Nikolasom Monroom iz SAD i Džonom Patrikom Smitom iz Australije, kada je stiglo novo saopštenje – Fonjini je izbačen sa turnira.

Takvu odluku donijeli su organizatori grend slemova i to na hitnom sastanku. Složili su se da je Fonjini načinio težak prekršaj zbog čega su odlučili da mu zabrane nastavak takmičenja na US Openu.

I ta kazna možda nije konačna, jer ako se utvrdi da je svojim ponašanjem ugrozio integritet sporta, mogao bi da se suoči sa 10 puta većom novčanom kaznom, ali i mnogo dužom suspenzijom, koja u najtežim slučajevima može biti i doživotna zabrana nastupa na grend slemovima, javlja Mondo.rs

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!