US open: Pobjede Federera, Nadala i Del Potra

371
Poslije nesigurnog početka i dvije tesne pobjede u pet setova, Rodžer Federer je konačno zaigrao kako umije i plasirao se u osminu finala US Opena.

Osvajač 19 grend slem titula je poslije 108 minuta igre savladao Španca Felisijana Lopeza, 6:3, 6:3, 7:5. Bila je to ukupno 81. pobjeda Švajcarca izvojevana na ovom turniru, a do nje je stigao igrajući pod zatvorenim krovom stadiona “Artur Eš“ jer je u Njujorku padala kiša.

Dva lica Rafaela Nadala u trećem kolu US Opena. Poslije nervoznog početka, uslijedio je furiozan finiš i pobjeda nad Leonardom Majerom od 6:7, 6:3, 6:1, 6:4.

Bivši šampion US Opena, Huan Martin del Potro, bez izgubljenog seta se probio u drugu nedjelju takmičenja na posljednjem grend slemu sezone.

Bilo je za očekivati da će teniser iz Manakora izboriti plasman u osminu finala u Njujorku, ali je malo ko mogao da pretpostavi da će Argentinac odigrati tako dobro, naročito u prvom delu meča.

Argentinac, koji je u Njujorku postavljen za 24. nosioca, bio je bolji od Španca Roberta Bautiste Aguta, 6:3, 6:3, 6:4. Teniser iz Tendila je podsetio na svoje najbolje njujorške dane kada je pre osam godina trijumfovao na ovom turniru, a u osmini finala igraće protiv šestog nosioca Dominika Tima, javlja RTRS.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!