Podignuta optužnica protiv tri lica zbog navođenja na prostituciju

642

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Alije Karahasanovića, Јasmina Hodžića i državljanina Turske Atila Aksoja koja ih tereti za međunarodno navođenje na prostituciju, pranje novca i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Optužnica protiv ova tri lica u predmetu kodnog naziva “Tvins jedan” tereti ih da su tokom 2015, 2016. i 2017. godine navodili, nagovarali i podsticali mlađe djevojke iz BiH i Hrvatske, koje su se nalazile u teškom imovinskom stanju i socijalnom položaju, na pružanje seksualnih usluga za novac, te organizovali pružanje tih usluga na području Austrije i Njemačke.

U optužnici se navodi da su optuženi izrađivali profile djevojaka na internet stranicama na njemačkom govornom području, u njihovo ime komunicirali sa potencijanim klijentima na njemačkom jeziku, te dogovarali datume, vrijeme i mjesto pružanja seksualnih usluga.

Žrtve su bile u teškom položaju s obzirom na to da se radilo o mlađim osobama koje su se nalazile u državama i gradovima koje ne poznaju, nisu poznavale jezik na njemačkom govornom području, a njihove usluge su oglašavane na internet stranicama koje u izvornom prevodu glase “kupi me”.

Istragom je utvrđeno da je ovim krivičnim djelima u dužem periodu ostvarena nezakonita imovinska korist u iznosu većem od 350.000 evra, od čega su znatan dio uzimali optuženi.

Optuženi se terete i da su novac dobijen činjenjen krivičnih djela koristili za kupovinu skupocjenih automobila i za lične potrebe.

Ova optužnica predstavlja jedan segment aktivnosti u okviru akcija “Tvins” i “Pismo”, a rad na predmetima se nastavlja, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!