Gradskoj razvojnoj agenciji odobren projekat za obuku nezaposlenih za obradu metala

87

Gradskoj razvojnoj agenciji odobren je projekat „Osposobljavanje nezaposlenih lica prema potrebama poslodavaca u sektoru metal“, za koji su nedavno pripremili projektnu aplikaciju i kandidovali projekat ka Programu „Prilika Plus“.

Ukupna vrijednost projekta je 137.343 KM i u narednom biće potpisan ugovor o implementaciji ovog regionalnog projekta.

Kako su saopštili iz Agencije, opšti cilj projekta je jačanje partnerstva između jedinica lokalne samouprave, javnih službi za zapošljavanje u Republici Srpskoj, obrazovanih ustanova, centara za obuku/edukaciju i poslodavaca zbog provođenja odgovarajućih programa obrazovanja i obuka radnika za poznatog poslodavca, čime se ostvaruje veća konkurentnost nezaposlenih osoba i efikasnije zapošljavanje.

„Specifični ciljevi projekta su osposobljavanje 80 nezaposlenih lica za poznatog poslodavca u sektoru metal, te objedinjavanje dostupnih finansijskih i ljudskih resursa s ciljem provođenja obuka i osposobljavanja nezaposlenih  prema potrebama poslodavaca“, naveli su iz Agencije.

Partneri na projektu su: Mašinski fakultet Banja Luka, Opština Gradiška, Opština Laktaši, Zavod za zapošljavanje RS, Tehnička škola Gradiška, Tehnička škola Banjaluka, kao i banjalučke firme: SPEKTRA DMG D.O.O, ELAS METALEKSPERT D.O.O, TRI BEST D.O.O, VIS D.O.O, NIK D.O.O, zatim firme iz Gradiške: PMP JELŠINGRD FMP A.D,  MILENKOVAC D.O.O,  CNC – KG Z.R,  TIKT MANUFAKTURA D.O.O, EWES EUROPE EAST BIH D.O.O, 6. LAGUNA ŠPED D.O.O. – GOM i HIDRAULIKA FLEKS D.O.O. iz Laktaša.

Podsjećamo da Gradska razvojna agencija Banja Luka kontinuirano priprema projekte, koje kandiduje ka dostupnim izvorima finansiranja u okviru aktuelnih razvojnih programa, projekata i fondova.

Tako je od aprila ove godine, pripremljeno sedam projektnih prijedloga u ukupnoj vrijednosti od 639.687 KM, i pet projekata tehničke pomoći firmama u ukupnoj vrijednosti od 580.120 KM.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!