Savjet ministara usvojio sporazum o Transportnoj zajednici

641

Savjet ministara prihvatio je danas jednoglasno Ugovor o Transportnoj zajednici, izjavio je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

On je na konferenciji za novinare nakon sjednice Savjeta ministara rekao da je bilo različitih mišljenja o sprovođenju odluke o Transportnoj zajednici.

“Raspravljano je i o zaključcima koji bi pratili ovaj dokument, a jedan od njih odnosio se i na stavove iz Republike Srpske. Predstavnici iz Srpske podržali su te zaključke, ali oni nisu dobili dovoljnu većinu. Na kraju je donesen kompromisni zaključak koji govori o koordinaciji i zauzimanju stavova u okviru Transportne zajednice, što je bilo suštinsko insistiranje Republike Srpske”, rekao je Šarović.

Prema njegovim riječima, zaključak glasi: “Koordinaciju po pitanju učešća BiH u okviru Transportne zajednice, zauzimanje stavova i predstavljanje, dogovoriće nadležna ministarstva Savjeta ministara, Republike Srpske i Federacije BiH u skladu sa ustavnim nadležnostima i odredbama koje proizilaze iz Ugovora o Transportnoj zajednici”.

Ovaj ugovor upućen je u dalju proceduru Predsjedništvu BiH i na kraju će biti upućen Parlamentarnoj skupštini BiH, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!