Bogdanić: Domovi zdravlja uplaćuju poreze i doprinose

371

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da domovi zdravlja u Srpskoj u ovom periodu uglavnom uspijevaju da izvršavaju obaveze i da plaćaju poreze i doprinose na plate zaposlenih.

“Kada domovi zdravlja u Srpskoj postignu finansijsku održivost, razmislićemo da li je potreban i dodatni mehanizam kontrole uplata poreza i doprinosa. U svakom slučaju krenuće se sa pilot projektom uvođenja trezorskog sistema poslovanja u zdravstvenim ustanovama Srpske”, rekao je ministar Bogdanić.

Na pitanje, da li će Vlada Republike Srpske putem javnih fondova isplaćivati bruto plate porodiljama u Srpskoj, Bogdanić je rekao da će se ići na izmjenu zakona.

“Poznato je da smo poslodavce oslobodili plaćanja poreza i doprinosa na iznos do 200 KM. Očekujemo da će oni povećati plate zaposlenih i na taj način ojačati socijalne fondove”, istakao je Bogdanić.

Bogdanić je najavio da će zajedno sa poslodavcima tražiti najbolja rješenja i istakao da se porodilje i žene uopšte moraju maksimalno zaštititi.

Komentarišući zahtjeve za izgradnju pravoslavnog vjerskog objekta u okviru Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci, Bogdanić je rekao da su ovakvi zahtjevi stari nekoliko godina, ali da se moraju ispoštovati svi narodi koji žele da izražavaju svoja vjerska opredjeljenja u ovom objektu, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!