Cvijanović: Poboljšati položaj najugroženijih boračkih kategorija

259

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas u razgovoru sa predstavnicima Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ da je Vlada Srpske opredijeljena da u partnerskom odnosu sa BORS-om radi na poboljšanju položaja najugroženijih boračkih kategorija.

Na sastanku je razgovarano o unapređenju materijalnog i društvenog statusa boračke populacije u Republici Srpskoj, sa posebnim osvrtom na rješavanje pitanja koja su vezana za ostvarivanje prava na penziju, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Cvijanovićeva je danas u odvojenom susretu razgovarala i sa predstavnicima Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Predstavnici Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila informisali su Cvijanovićevu o problemima sa kojima se suočavaju u procesu traženja nestalih iz Republike Srpske.

Oni su i ovom prilikom izrazili nezadovoljstvo radom Instituta za nestala lica BiH i ukazali na neophodnost njegove reforme, kao i na veoma mali broj identifikovanih posmrtnih ostataka srpskih civila i pripadnika Vojske Republike Srpske.

Predstavnici Republičke organizacije su ocijenili da su veoma dobri rezultati Vlade Republike Srpske kada je riječ o zapošljavanju djece poginulih boraca Vojske Republike Srpske, te izrazili uvjerenje da će i mali broj preostalih biti riješen do kraja 2018. godine.

Sastancima su prisustvovali ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović, ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija, te direktor Fonda PIO Mladen Milić i direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić, javile su agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!