Djeca dijelila balone dobrim vozačima

437

U banjalučkom naselju Borik, danas je organizovana preventivna kampanja s ciljem da se vozačima skrene pažnja da paze na djecu u saobraćaju.

U ovoj akciji Gradske uprave, saobraćajna policija, u prisustvu djece, obavljala je kontrolu učesnika u saobraćaju. Ukoliko su poštovali saobraćajne propise, vozači su dobijali zeleni balon sa “veselim smajlijem” ili u suprotnom crveni balon sa “tužnim smajlijem”.

Zamjenik gradonačelnika Banje Luke Srđan Amidžić, kazao je da suština akcije i jeste da se djeluje preventivno i da Grad Banja Luka stalno ide ka tome da bezbjednost u saobraćaju diže na što viši nivo.

-Zato smo i povodom početka školske godine organizovali brojne aktivnosti u cilju dodatne edukacije i skretanja pažnje našim najmlađima kako treba da se ponašaju u saobraćaju – kazao je Amidžić.

On je zahvalio je medijima, koji prate ovogodišnju akciju Gradske uprave pod sloganom „Pazi, pazi, đak po zebri gazi“, kao i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji se svake godine uključe u akciju i pojačaju aktivnosti na kontroli učesnika u saobraćaju.

Od drugih aktivnosti posvećenih bezbjednosti djece u saobraćaju, Amidžić je izdvojio oslikavanje prilaza pješačkim prelazima u blizini osnovnih škola: „Aleksa Šantić“, „Branko Radičević“ i „Branko Ćopić“.

Današnjoj akciji prisustvovali su i predstavnici gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve, MUP-a, Agencije za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto saveza RS.

Predstave
Danas je u Domu omladine, takođe u okviru akcije „Pazi, pazi, đak po zebri gazi” – izvedena predstava „Mirka“ za učenike trećih razreda osnovnih škola “Aleksa Šantić” i “Dositej Obradović”. Planirano je da ova predstava bude igrana dva puta mjesečno do kraja godine, kako bi je pogledali najmlađi učenici svih škola na području grada Banje Luke.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!