Pomoć porodici malog Milana od 2.000 KM

1699
Vlada Republike Srpske uplatiće u narednim danima 2.000 KM pomoći porodici dječaka Milana Cerovca iz Doboja koji se liječi od leukemije na Odjeljenju dječije hematoonkologije u Banjaluci, najavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić.
.
Bogdanić je, nakon što je sa rukovodstvom Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske posjetio dječaka, rekao novinarima da liječenje na ovom odjeljenje Klinike za dječije bolesti ide u dobrom pravcu.
.
On je naveo da će Ministarstvo stupiti u kontakt sa Centrom za socijalni rad u Doboju da bi razmotrili mogućnost da se porodici Cerovac pomogne ne samo danas, već i ubuduće.
.
“Potrebno je da u narednom periodu učinimo sve da pomognemo ovoj porodici da imaju normalne uslove za život i da se roditelji zaposle”, istakao je Bogdanić.
.
Vršilac dužnosti direktora Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić rekao je novinarima da svi pacijenti u ovom centru, pa i dječak Milan Cerovac, imaju najbolju dijagnostiku i terapiju, pažnju osoblja i uslove smještaja.
.
On je naveo da poslovodstvo Centra zajedno sa rukovodstvom Republike Srpske radi na izgradnji jednog od najboljih reprezentativnih kliničkih centara u regionu.
.
“Osim ovih objekata koje gradimo, radimo i na usavršavanju ljekarskog kadra u inostranstvu”, istakao je Đajić.
.
Načelnik Klinike za dječije bolesti u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske Vladimir Mirošljević kaže da se na Odjeljenju hematoonkologije trenutno na liječenju nalazi osmoro djece koja su oboljela najčešće od malignih bolesti.
.
Mirošljević je naglasio da je Cerovac došao na Kliniku u teškom stanju, a da je trenutno njegovo zdravstveno stanje stabilno i da je u toku liječenje. Liječenje, koje bi poboljšalo dječakovo stanje, moglo bi da potraje i nekoliko godina.
.
Četvoročlanoj porodici Cerovac iz Osječana kod Doboja potrebna je pomoć jer žive od 35 KM dječijeg dodatka, a roditelji dječaka Vasilija i Dalibor su nezaposleni.
.
Vasilija Cerovac apelovala je da svi ljudi dobre volje pomognu njenoj porodici i trogodišnjem sinu Milanu koji se u UKC liječi od leukemije. Vasilija, koja uskoro treba da se porodi, juče je otpuštena iz UKC Srpske gdje je bila uz sina.
.

“Porodiću se u Doboju, a sina će posjećivati suprug. Ja ću čuvati drugog sina koji ima pet godina”, istakla je Vasilija, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!