Saopštenje RTS-a o prenosima sa Evrobasketa

1513

Zbog velikog interesovanja javnosti za Evropski šampionat u košarci, RTS ponovo saopštava da nije u mogućnosti da na svom HD kanalu emituje utakmice sa Evropskog prvenstva i da su prava kupljena samo za teritoriju Srbije.

Radio-televizija Srbije je kupila prava za zemaljsko emitovanje, to jest za Prvi i Drugi program, i to isključivo za teritoriju Srbije.

RTS HD je kablovski kanal, a pravo za kablovsko emitovanje kupila je druga televizija.

Osim toga, pojavljuje se problem i sa emitovanjem RTS-ovih kanala u kablovskim sistemima Bosne i Hercegovine.

Članovi Asocijacije kablovskih operatera i distributera Bosne i Hercegovine imaju obavezu da zatamne signal RTS-a kada se emituju utakmice Evropskog šampionata u košarci, jer je prava za teritoriju Bosne i Hercegovine kupila druga televizija.

Vlasnici prava poslali su upozorenje RTS-u da će FIBA uskratiti signal sa Evropskog šampionata ukoliko se nelegalno emitovanje u Bosni i Hercegovini nastavi, iako RTS nema mehanizme da to spriječi.

Zbog toga javno molimo sve kablovske operatere da poštuju pravila u skladu sa postojećim ugovorima o reemitovanju RTS-ovih kanala.

Ovaj se princip, inače, ne odnosi samo na Evropsko prvenstvo u košarci, već i na druge sadržaje, pored sportskih manifestacija, serijskih programa i ostalih licencnih formata, saopštava RTS.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!