Uz kilometar asfalta u Priječane stiže i rasvjeta

129

Izgradnja dionice puta u dužini od kilometar prema naselju Priječani počinje u petak, a vrijednost ovih radova je oko 750.000 maraka.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić rekao je juče da je ovo nastavak izgradnje ranije započete dionice puta prema ovom naselju.

– Napravljene su manje izmjene projekta prema kojem će saobraćajnica biti proširena, a trotoar postavljen samo sa jedne strane. Ovo je jedna od zahtjevnijih dionica, jer na oko pola kilometra moraju biti postavljeni potporni zidovi kako bi se to što kvalitetnije uradilo. Na tom dijelu puta biće postavljena odvodna kanalizacija i rasvjeta – kazao je Sandić i dodao da bi radovi trebalo da budu završena u roku od pola godine.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani Mladen Novaković je kazao da je gradnja dionice veoma važna za ovo naselje i da je stanovnici sa nestrpljenjem čekaju.

– Ova dionica će se prostirati na oko pola kilometra do ulaska u naselje. Nakon toga preostaje da se uradi još tih 500 metara koji su izuzetno teški za izgradnju jer je teren nepristupačan. Međutim, nakon ulaska u naselje radovi će biti mnogo lakši – kazao je Novaković.

Prema njegovim riječima, na dijelu puta koji je završen 2015. godine, a koji je rekonstruisan lani, pojavila su se ponovo manja oštećenja, ali to nije ništa alarmantno.

– Ima mjesta gdje je saobraćajnica malo utonula, šahtovi su negdje iskočili, pojavila se trava uz ivičnjake, ali kako je to ranije bilo, sada smo zadovoljni – kazao je Novaković.

Dodao je da imaju manjih problema u saobraćaju jer je put uzak, posebno kada se susretnu automobil i autobus pa se neko do njih mora vratiti i do pola kilometra kako bi se mimoišli.

Izgradnju dionice puta u Priječanima izvodiće preduzeće “MG Mind” iz Mrkonjić Grada, a nadzor nad izvođačem imaće Gradska uprava.

Most

Sanacija pješačkog mosta u Priječanima mogla bi uskoro početi pošto se sutra zatvara tender za izbor izvođača radova.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić rekao je da su tendersku dokumentaciju preuzele dvije firme, tako da očekuju da izvođač radova bude izabran.

(Glas Srpske)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!