Akcija KUD ‘Čajavec’: Miroslavu potrebna pomoć za lijekove

5445
Kulturno-umjetničko društvo “Čajavec” iz Banjaluke pokrenulo je humanitarnu akciju za Banjalučanina Miroslava Mirnića (31), koji je obolio od malignog melanoma, a kojem su neophodna finansijska sredstva za nabavku ampula lijeka keytruda (pembrolizumab).
.
Mirnić tokom liječenja treba da primi 12 ampula lijeka, a samo jedna ampula košta 4.300 KM. Terapije se sprovode svake tri sedmice.
.
Momčilo Vesović, direktor ansambla KUD “Čajavec”, čiji je Mirnić član 13 godina, kazao je da su obezbijedili dvije doze lijeka.
.
“Skupili smo sredstva za prve dvije ampule, koje će on početi da prima u sljedeći petak. Akciju smo nastavili da bismo obezbijedili sredstva za nabavku preostalih deset ampula”, kazao je Vesović.
.
Mirnić kaže da je liječen tri godine na Univerzitskom kliničkom centru RS. Ističe da bolest pokazuje progresiju i da mu je hitno potrebno nabaviti lijek iz inostranstva koji se ne nalazi ni na jednoj listi Fonda zdravstvenog osiguranja RS.
.
“Zdravstveno stanje se pogoršalo proljetos. Bolest je nepredvidiva, proširila se na jetru i pluća. Povoljna cijena lijeka može se naći u Sloveniji.
.
Uz svu medicinsku dokumentaciju lijek iz Slovenije preko granice mogu prenijeti samo ja”, kazao je Mirnić.
Sva humanitarna sredstva mogu se uplatiti na KM žiro račun: Nova banka ŽR 555-00781492844-40, Miroslav Mirnić, Ul. Vladimira Rolovića 26, 78 000 Banjaluka, Svrha:
humanitarna pomoć.
.

(nezavisne.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!