Banjaluka ima novi vaterpolo klub – Borac!

500

Porodica banjalučkih crveno-plavih bogatija je za još jedan sportski kolektiv – Vaterpolo klub Borac!

Prvi čovjek vaterpolista Borca Davor Josipović, koji je inače dosadašnji trener mlađih kategorija u Vaterpolo klubu Banjaluka, pojasnio je u izjavi za MONDO klupske ciljeve novoformiranog banjalučkog kluba.

“Ciljevi su jednostavni, kao i u mom dosadašnjem radu u VK Banjaluka, gdje sam vodio mlađe kategorije, tako ćemo formirati sve ekipe od najmlađe do seniorske. Seniori će u svojoj konkurenciji se takmičiti u prvenstvu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Osim toga, plan je i da se nastupamo u sistemu Vaterpolo saveza Srbije u nekoj od njihovih liga”, izjavio je Josipović našem portalu.

Prema njegovim riječima, razlog njegovog odlaska iz tabora šampiona Bosne i Hercegovine je neslaganje u idejama i perspekitivi banjalučkog vaterpola.

“Imamo različita viđenja kad je riječ o napretku kluba i uopšte razvoja ovog sporta u budućnosti u Banjaluci, pa je svako krenuo svojim putem”.

Josipović je dodao da je velikih navijač svih selekcija i klubova koja nose ime Borac.

“Počeli smo da sarađujemo sa svim klubovima iz Borčeve sportske porodice, a najviše nam je u susret izišao Omladinski košarkaški klub Borac”, podvukao je Josipović uz konstataciju i da će vaterpolisti Borca dobiti svoje termine na Gradskom olimpijskom bazenu.

(mondo.ba)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!