Sastanak radnika Željeznica RS: Od ponedjeljka štrajk glađu

626

Više od 150 radnika održavanja šinskih vozila “Željeznica RS” održalo je sastanak na kojem je pružilo podršku kolegama koje su se odlučile da neisplaćena potraživanja dobiju štrajkom glađu, a koji su najavili za 11. septembar ukoliko im ne budu ispunjeni zahtjevi.

“Dobili smo maksimalnu podršku od svih njih, ali i većine drugih radnika, jer ni fizički nije moguće da se svi okupimo u isto vrijeme. Više od 150 ljudi iz Banjaluke, Prijedora i Novog Grada, čija je egzistencija ugrožena, došlo je da vidi šta i kako dalje”, kaže Boris Šukalo, radnik ŽRS i jedan od onih koji su najavili štrajk glađu.

Šukalo kaže da nije realno da sve kolege stupe u štrajk glađu kao on, ali da zato postoje drugi načini borbe.

“U ponedjeljak iduće sedmice smo odlučili da počnemo štrajk glađu, imaćemo sastanak i tada ćemo sve odlučiti, naredne korake i učešće ostatka radnika u štrajku. Okupićemo se na banjalučkoj stanici od devet do 11. Pet minuta prije podne stupamo u štrajk, to je ono što je sigurno”, govori Šukalo.

Zlatko Marin, predsjednik Samostalnog sindikata saobraćajno-transportne djelatnosti ŽRS i jedan od onih koji će u štrajk glađu, rekao je da, ako budu ispunjeni njihovi uslovi, mogu i odustati od štrajka, ali da po trenutnoj situaciji ne vidi kako može doći do toga.

Traže isplatu svih zaostataka prema radnicima i da nadležni u ŽRS preuzmu odgovornost za loše stanje u kompaniji.

“Kao što znate, niko nas od nadležnih nije kontaktirao, tako da ne vidim kako bi se nešto moglo promijeniti da odustanemo od štrajka”, kaže Marin.

(nezavisne.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!