Trikovi za jutra bez nervoze

658

Radni je dan, vrijeme za polazak u vrtić. Mališani još nijesu ustali iz kreveta, a već je uveliko vrijeme za oblačenje i spremanje. Ako krenete za deset minuta, kasnite na posao. Imate čitavih pet minuta da se organizujete.

Kada su ustali, djevojčica bira suknjicu i presvlači se tri puta, dječak ne može da pronađe patike za fizičko…

Ovaj scenario se dešava širom svijeta i za većinu roditelja predstavlja pravu noćnu moru. U ovoj situaciji, svaki roditelj se nađe blizu nervnog sloma i treba biti veoma vješt kako bi se izbjegla nervoza.

Slijedite nekoliko pravila koje su smislili iskusni roditelji i imaćete donekle mirna jutra, a samim tim i mirne snove.

Pogledajte vremensku prognozu za sjutra i u skladu sa njom pripremite garderobu za mališane.

Naučite djecu da treba da obuku ono što ste im pripremili, a ako imate probirljivu djecu (svakako im ne uskraćujte mogućnost izbora i kreativnog izražavanja) pripremite im dvije kombinacije između kojih će moći da biraju. Dovoljna količina sna svakako će uticati na to da ujutru budete organizovaniji i veseliji.

Mališane smjestite u krevet na vrijeme i trudite se da svako veče odlaze na spavanje u približno isto vrijeme kako bi stvorili rutinu. Ako ste uveče pripremili većinu stvari za ujutru, možda vam lista i nije potrebna.

Svakako ne morate da zapisujete da treba da operete zube djeci, da ih umijete ili bilo šta od obaveznih stvari.

Međutim, ako treba da obavite neku specifičnu aktivnost, recimo da spakujete djetetu komplet za crtanje ili knjige za učenje jezika, ili da svratite do knjižare/apoteke/pošte usput, obavezno napišite sebi podsjetnik, pišu Dnevne.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!