Zlatnom džudisti Nemanji Majdovu nagrada od 10.000 maraka

490
Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović izjavila je danas u Banjaluci da će reprezentativcu Srbije u džudou Nemanji Majdovu biti uručena nagrada od 10.000 KM povodom osvajanja zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu održanom u Budimpešti.
.

– I njegovom matičnom Džudo klubu Randori iz Istočnog Sarajeva uručićemo nagradu od 5.000 KM. Majdov je naš šampion i svi smo ponosni na njega zbog izuzetnog rezultata – rekla je Davidovićeva, nakon prijema koji je upriličila za Majdova.

Ona je podsjetila da je Majdov bio stipendista Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

– I ubuduće ćemo pomagati naše vrhunske sportiste. Majdov je pronio slavu svog grada i Republike Srpske i vjerujem da će sa uspjesima nastaviti i u narednom periodu – dodala je Davidovićeva.

Majdov je naglasio da mu mnogo znači podrška institucija i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

– Ponosan sam što sam svoj grad, Republiku Srpsku i Srbiju proslavio u svijetu. U budućnosti ću raditi još jače da bih osvojio i olimpijsko zlato – dodao je Majdov i podsjetio da je pripreme za Svjetsko prvenstvo u Budimpešti obavio na Јahorini.

Davidovićeva je danas Majdovu uručila i vrijedan poklon.

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov iz Istočnog Sarajeva početkom septembra je osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 90 kilograma na Svjetskom prvenstvu koje je održano u Budimpešti, a u uzbudljivom finalu je savladao Slovenca Mihaela Žganka, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!