Otkriven spomenik palim borcima u Dragočaju

575

Gradonačelnik Igor Radojičić, danas je u naselju Dragočaj otkrio spomenik poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Grad Banja Luka obezbjedio je u budžetu sredstva za izgradnju i sanaciju spomenika poginulim borcima na nekoliko lokacija u gradu, i kako je istakao gradonačelnik Radojičić – to je i obaveza prema poginulim borcima.

-Na cijelom području Banje Luke niz spomen obilježja je u ovoj godini ili rekonstruisano ili se radi, uključujući ovaj u Dragočaju, zatim u Zalužanima, Laušu i Bistrici, a predstoji Starčevica – rekao je gradonačelnik.

Kako je naglasio, ostaje najkrupniji zadatak, a to je izgradnja centralnog spomen obilježja.

-Mislim da će to u mandatu ove gradske administracije biti riješeno u smislu lokacije, projekta, a nadam se i početka gradnje – zaključio je Radojičić.

Predsjednik Gradske boračke organizacije Goran Rogić, kazao je da je zahvalan Gradu što je izdvojio oko 90.000 KM za izgradnju pet spomenika u ovoj godini.

-Zadovoljan sam što smo i na ovaj način pokušali dati svoj doprinos u tome da otrgnemo od zaborava imena naših stradalih saboraca – rekao je Rogić.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!