Priče iz banjalučkog autobusa: Školarci o noktima, babe o rijalitiju

1094

Počela je nova školska godina. Učenice su nadogradile nokte i trepavice. Počela je i “Zadruga”, rijaliti koji su babe sa nestrpljenjem čekale! Mislite da ovdje nešto ne štima?

Naravno da ne, ali je ovo surova realnost jedne vožnje u banjalučkom autobusu.

Status smo pronašli na Facebook stranici jedne banjalučanke i uz njeno dopuštenje vam ga prenosimo u cjelosti.

“Svi koji putuju busom znaju čega se sve čovjek nasluša u istom ako nema slušalice. A moje krepaju na putu od posla do busa. A u busu u 19.10h tri puta više ljudi nego što je predviđeno da poveze. I svi pričaju.

Prvo mjestu u kategoriji ‘Priče iz busa’ svakako zauzimaju drugarice koje pričaju o početku škole. Pita jedna: Jesi se spremila za školu?, a druga odgovara:

Jesam, išla sam jutros da nalijepim umjetne trepavice (i stvarno ih ima), a za sutra sam dogovorila nadogradnju noktiju. Drugo mjesto odnosi mlada majka koja na štiklama i u mini suknji treba da u bus unese i iz njega iznese kolica u kojima je dijete.

Dijete u neka doba počinje da plače, majka posegnu za flašicom koja je na dnu kolica, al'… Sagnula bi se, al’ ako se sagne, podigne se ‘suknja’. Rješenje je, pretpostavljate, pustiti dijete da plače, a ona će za to vrijeme vidjeti sta ima na Facebooku.

Na trećem, ali ne manje bitnom mjestu, su dvije starije gospođe koje komentarišu mladu majku sa ‘sram je bilo’ i nastavljaju razgovor o tome kako jedva čekaju da počne rialiti šou ‘Zadruga’?!

Da li nas je ičega, ustvari, sramota? Pitanje za porazmisliti, ali po mogucnosti sa slušalicama u ušima!”

(nezavisne.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!