Ivanić: Nisam siguran da će Sarajevo prepoznati da je Srbija prijatelj BiH

482

Srpski član Predsjedništa BiH Mladen Ivanić rekao je da je posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Sarajevu bila izuzetno dobra i bolja od očekivane, jer je bila mnogo konkretnija, ali da nije siguran da će Sarajevo prepoznati da je Srbija prijatelj BiH.

“Nisam siguran da će Sarajevo prepoznati da je Srbija prijatelj BiH. Imali smo mi to i ranijih godina, ali se uvijek nakon posjeta i lijepih reči počelo događati nešto u Sarajevu što proizvede problem”, naveo je Ivanić.

On je rekao za RTS da se, međutim, nada da sada postoji iskrenost, jer je “predugo trajala ta vrsta ispipavanja i nepovjerenja”.

Ivanić je rekao da se nada da će se u Sarajevu pojaviti političar koji će gledati u budućnost.

“Posebno je značajna Vučićeva posjeta Istočnom Sarajevu, što je vrlo pozitivna poruka. Ne mislim da bilo ko može da ima ikakvu primjedbu tim povodom”, rekao je Ivanić. Što se tiče povezivanja Beograda i Sarajeva auto-putem, Ivanić smatra da je u ovom trenutku veoma teško da se političari u BiH dogovore oko trase, jer je “previše različitih interesa”.

Ipak, on smatra da je važno da Srbija završi svoj dio auto-puta i očekuje da to bude trasa prema Višegradu, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!