Govedarica: Ideja o referendumu su akti SNSD, a ne Narodne skupštine

101

Predsjednik SDS Vukota Govedarica izjavio je danas da ideja o mogućem održavanju referenduma o statusu Republike Srpske, čije održavanje u 2018. godini je odloženo, ne predstavlja akte Narodne skupštine RS, nego SNSD.

Pošto se približava 2018. godina, a SNSD akti su definisali za tu godinu održavanje referenduma, odnosno statusa Republike Srpske u okviru BiH, predsjednik SNSD Milorad Dodik je svestan tih svojih manipulacija i sada mora da nađe razloge zašto neće održati najavljeni referendum o nezavisnosti – rekao je Govedarica.

On je istakao da ne postoji taj Srbin koji ne bi želeo da svi Srbi žive u jednoj državi ali, nažalost, oni sami o tome ne odlučuju i to je “jasno i vrapcima na grani”.

– Trenutno u Narodnoj skupštini RS imamo dva referenduma koji su bili u jednoj od vrsta procedura – jedan koji nikada nije objavljen u Službenom glasniku, i koji je opet danas na neki način aktuelan makar u polemikama, i drugi čiji rezultati nikada nisu objavljeni u Službenom glasniku – rekao je Govedarica.

On je ocijenio da Dodik, nažalost, “odgovornost za sve te svoje prevare želi da podijeli sa opozicijom, što samo govori o kakvoj prevarantskoj politici je riječ”.

– Da li danas RS ili Dodik kao njen predsjednik imaju podršku velikih sila po ovom pitanju – Rusije, Srbije, koje su u svakom momentu bile na stanovištu da treba podržati i da podržavaju Dejtonski mirovni sporazum – upitao je Govedarica.

On kaže da je u pitanju “prevarantska politika” koju očigledno Dodik pokušava da gura u RS nemajući nikakav osjećaj prema narodu.

– To je jedna neodgovorna politika, a ja želim da se bavim odgovornim politikama. To znači da će SDS u svakom slučaju postaviti pitanje šta su posljedice oduka koje donosimo – rekao je Govedarica.

On kaže da i Dodik i svi, nažalost, vrlo dobro znaju kakve posljedice ovakvih katastrofalnih odluka mogu da budu.

– Zna i Dodik jako dobro, možda bolje nego svi mi zajedno, ali njega ne interesuje, nažalost, koliku će štetu napraviti narodu kada želi da ostvari neku vrstu ličnog ili političkog benefita – smatra Govedarica, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!