Banjaluka: Prodaje stan samo vehabijama, komšije u panici

1659

Nesvakidašnji oglas za prodaju stana, motivisan očito lošim komšijskim odnosima, uznemirio je stanare u Ulici Banović Strahinje u banjalučkom naselju Obilićevo jer je njegov vlasnik namjerio da ga proda isključivo vehabijama i sljedbenicima Islamske države.

“Prodajem stan u naselju Obilićevo, ulica Banović Strahinje, uz stadion FK Naprijed. Stan isključivo prodajem radikalnim islamistima, vehabijama, koji na bilo koji način mogu da potvrde da su jedni od njih. Mogu i dokazi da su se borili u Siriji ili Iraku na strani Islamske države. Diskrecija je sa moje strane zagarantovana, tako da u dokaze treće lice neće imati uvid. Uslov pri kupovini stana je taj da novi vlasnik koji će da živi u stanu mora da bude tamnijeg tena, posjeduje dužu bradu i kratke hlače i redovno posjećuje džamiju”, stoji u oglasu, piše Glas Srpske.

Nepoznati prodavac, koji nije ostavio nikakav kontakt u kojem je moguće uputiti upit samo putem platforme portala, objasnio je da ga je na taj potez nagnao odnos komšija prema njemu.

“Jedina stvar koju moram napomenuti je da su komšije iz istog ulaza g**na. Upravo iz tog razloga prodajem stan. Najvjerovatnije će novog stanara početi da mrze već od prvog dana, kao što su i mene iako im ništa nisam skrivio jer im jednostavno smeta kada dođe neko novi. U tom stanu živim duži niz godina. Misle da je čitav ulaz njihov, pa imaju namjeru da zavode neki red. Naravno, sve su to osobe starije od 45 godina koje su sa planina sišle u Banjaluku i ponašaju se kao da su u svom selu. Eto drage vehabije, jesam pravoslavac i patriota, ali njima treba uvesti reda. Zaslužil su za sve ove godine maltretiranja i ponižavanja”, objasio je prodavac u podužem obrazloženju uz oglas o prodaji stana.

Da li je samo riječ i trenutnom revoltu, neslanoj šali ili ozbiljnoj namjeri, ali stanarima u ulici u kojoj se nalazi stan juče nije bilo do šale. Malo koji stanovnik Ulice Banović Strahija se nasmijao kada su upitani za oglas. Naprotiv, mnogi su prokomentarisali da je sve moguće, jer u naselju ima komšija raznih profila.

“U ovom naselju nema čega nema, zbog čega se ni do sada nisam osjećala pretjerano bezbjedno. Ne bi me iznenadilo da je već neko od mojih komšija već član vehabijskog pokreta. Mnogo puta sam pročitala da se baš vehabije zanimaju za kupovinu nekretnina u Banjaluci i zato ovaj oglas ne mogu da shvatim bezazleno”, rekla je Ružica P, stanar ulice.

U policiji su kazali da će danas pokrenuti provjere oglasa koji je uznemirio Banjalučane i na osnovu dobijenih informacija preduzeti mjere.

(ATV)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!