Nevrijeme u Beogradu, Sarajevu, Mostaru, Skoplju

998

Oko 19 časova nevrijeme je zahvatilo pojedine dijelove Beograda, pa čak i centar prestonice Srbije.

Na Novom Beogradu jak vjetar je lomio grane drveća koje su popadale po parkiranim automobilima, a zabilježeni su slučajevi i obaranja saobraćajne i građevinske signalizacije. Prema najavama meteorologa, u narednim časovima se u Beogradu očekuje mjestimično kiša, a u pojedinim dijelovima mogući su pljuskovi i olujni vjetar.

Nevrijeme i u Skoplju

Nevrijeme praćeno kišom, grmljavinom i jakim vjetrom zahvatilo je večeras Skoplje. Kratkotrajno nevrijeme, praćeno kišom i jakim vjetrom, popodne je zahvatilo i Ohrid, kao i ohridsko-struški i debarski rejon.

Udari vjetra na trenutke su bili izuzetno jaki, usljed čega su padale grane i saobraćajni znakovi. Uprava za hidrometeorološke poslove Makedonije upozorila je da se očekuje da nevrijeme večeras zahvati cijelu državu.

Sarajevo je popodne zahvatilo nevrijeme praćeno kišom i jakim vjetrom koji su na nekoliko lokacija u gradu izazvali štetu na vozilima.

U sarajevskim naseljima Grbavica i Džidžikovac usljed pada polomljenog drveća oštećeni su parkirani automobili. Sa objekta “Elektroprivrede BiH” vjetar je skinuo krovnu konstrukciju.

Јak pljusak koji je trajao skoro sat vremena poplavio je sarajevske ulice što je izazvalo probleme u saobraćaju i stvorilo dodatnu gužvu.

Pogoršanje vremenskih prilika će se tokom dana sa zapada proširiti na ostale krajeve, a postepeno smirivanje će uslijediti u naredna dva dana, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Nevrijeme je pogodilo Mostar u 15.30 časova, a za 15 minuta olujni naleti vjetra, praćeni kišom, iščupali su petnaestak stabala drveća u gradu koje je palo na saobraćajnice, automobile u pokretu ili parkirana vozila. Olujno nevrijeme, koje je danas popodne zahvatilo Mostar, napravilo je kolaps u gradu, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!