Stevandić: Opozicija poziva na nasilje i prekid rada Parlamenta

260

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da opozicija posredstvom društvenih mreža poziva ljude na nasilje i prekid rada parlamenta Srpske i poručio da će Narodna skupština da radi dok postoji većina.

“Јedino teror manjine nad većinom vodi u nasilje, a ono što većina odlučuje to je demokratija. Oni koji ne mogu da prihvate demokratiju imaju pravo da traže načine borbe koji podrazumijevaju ono što je legalno i legitimno”, rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da manjina ne poštuje činjenicu da većina donosi odluke, naglasivši da tamo gdje manjina donosi i nameće odluke to je anarhija i to se u Republici Srpskoj neće desiti.

Stevandić je rekao da će Narodna skupština raditi i da neće uspjeti plan opstrukcije, jer će parlament istrpiti sve uvrede, podmetanja i pozivanja na nasilje.

“Ostaćemo dostojanstveni, ali smo isto tako spremni da budemo odlučni u svom djelovanju. Ovaj parlament neće proći kao parlament u Makedoniji i Sarajevu gdje se raspadaju skupštinske većine i gdje ništa ne funkcioniše. Ovaj parlament će ostati stabilan, on će raditi i Republika Srpska neće biti dovedena u pitanje”, poručio je Stevandić.

Poslanik NDP-a Dragan Čavić smatra besmislenim tvrdnje o pravu većine da ona donosi odluke bez obzira da li su one, kako kaže, zakonite ili protivzakonite.

“Opozicija neće dozvoliti da sjednice Narodne skupštine Republike Srpske budu mjesto na kome se potvrđuje povreda Ustava, zakona i neposlovničko ponašanje većine u parlamentu Srpske”, rekao je Čavić novinarima u Banjaluci.

Čavić kaže da “oni koji su nasiljem nad revizorom spriječili ga da nastavi da radi svoj posao i održava tu instituciju nezavisnom, onemogućili su u nenadležnom Odboru za finansije da na dnevni red dođe izvještaj revizije”, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!