Evrobasket: Rusija treći polufinalista, “Orlovi” sa Italijom za polufinale

541

Košarkaši Rusije plasirali su se u polufinale Evrobasketa dramatičnom pobjedom nad Grčkom, rezultatom 74:69.

Rusija je do velikog trijumfa stigla poslije preokreta, pošto je u jednom trenutku bila u zaostatku 13 poena, a ponovo je najzaslužniji bio nevjerovatni Aleksej Šved.

Igrač Himkija, koji je na parketu proveo gotovo čitavo drugo poluvrijeme i maltene sam vratio svoju selekciju, meč je završio sa 26 poena (7-22 iz igre, 2-11 za tri, 10-11 penali), uz 5 asistencija.

Јeste imao loš procenat šuta iz igre, izgubio čak sedam lopti, ali je u trećoj četvrtini vezao nekoliko uspješnih napada, postigao 13 od 20 poena “Zbornaje” i vratio je u život.

Prethodno su “Heleni” na krilima Printezisa i Kalatesa mnogo bolje odigrali prvo poluvreme-na pauzu su otišli sa viškom od šest poena, u tri navrata vraćali dvocifrenu prednost, ali ih je loša završnica koštala trijumfa.

U redovima pobedničkog sastava Timofej Mozgov zabilježio je dabl-dabl (15p i 10sk), a dvocifreni učinak imao je i Vitalij Fridzon, koji je utakmicu završio sa 11 poena.

Na drugoj strani, Nik Kalates je upisao 25 poena i 5 skokova, dok je Јorgos Printezis imao 19 poena i 5 uhvaćenih lopti.

Košarkaška reprezentacija Srbije od 20:30 započela je meč protiv Italije u borbi za polufinale na Evropskom prvenstvu.

Pred izabranicima selektora Aleksandra Đorđevića je izuzetno teška i neizvjesna utamica sa rivalom koji je poslije Španije ekipa sa najmanje primljenih poena po utakmici u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva.

Srbija je po tom kriterijumu na četvrtom mjestu.

Srbija je u dosadašnjem dijelu turnira izgubila samo jedan meč, i to protiv Rusije, ali u dobrom raspoloženju očekuje borbu za plasman među četiri najbolje ekipe na turniru.

(B92, RTS)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!