Opozicija poručila: Ne odustajemo od blokade Narodne skupštine!

201

Predstavnici opozicije RS, nakon što su ponovo blokirali rad Narodne skupštine RS, održali su pres konferenciju na kojoj su objasnili da su se na taj potez odlučili jer su iscrpili sve legalne, demokratske mehanizme koje su imali na raspolaganju.

Poručili su da je Republikom Srpskom ovladala tiranija i da je blokada jedini način na koji mogu da se bore protiv toga i da se nadaju da će građani to da uvide.

Opozicija poručuje i da nisu pristali na ponudu vladajuće koalicije da se izvještaj revizora razmatra na narednoj sjednici, jer smatraju da bi time, kako su rekli, imali dovoljno vremena da zataškaju skandal u vezi sa smjenom revizora.

Poslanici iz opozicije poručuju da neće prestati sa blokadom Skupštine sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

Najavili su da će i dalje ostati da stoje u skupštinskoj sali na mjestu gdje je skupštinska govornica i gdje sjedi predsjednik i potpredjednici Parlamenta.

Predsjednik Narodne skupštine RS, Nedeljo Čubrilović rekao je na konferenciji koja je održanapovodom blokade Parlamenta da poslanike opozicije niko neće fizički udaljavati iz sale, te da će sjednica biti nastavljena kada se za to steknu uslovi.

(atvbl.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!