SDS: SNSD izmišlja nepostojeće neprijatelje Srpske

849

Srpska demokratska stranka /SDS/ smatra da vlast, u nemogućnosti da odgovori na konkretne zahtjeve opozicije, izmišlja nepostojeće neprijatelje Srpske i u tu funkciju stavlja, kako kažu, svoje plaćenike, preletače i medije koje kontroliše.

“Saopštenje SNSD-a u kojem optužuje SDS i opozicione stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske da ruše parlamentarnu demokratiju i institucije Republike Srpske, uz podršku stranih mentora i Sarajeva najniži je stepen političke bijede i laži kojima se režim brani i pokušava da skrene pažnju sa pitanja koja je pokrenula opozicija”, navodi se u saopštenju SDS-a i dodaje:

“U nemogućnosti da odgovori na konkretne zahtjeve opozicije režim izmišlja nepostojeće neprijatelje Republike Srpske i u tu funkciju stavlja svoje plaćenike, preletače i medije koji su pod kontrolom vlasti.

Nije prvi put da SNSD ima podršku Domovine sa čijom skupštinskom većinom se ”brani” ustavni poredak Republike Srpske i institucija Narodne skupštine Republike Srpske. Da li su oni u toj većini po nalogu političkog Sarajeva, kako to SNSD spočitava opoziciji?”

SDS navodi da režim u Republici Srpskoj je svojim odbijanjem legitimnih zahtjeva opozicije, kršenjem Ustava, Zakona i Poslovnika o radu Narodne skupštine Republike Srpske, u potpunosti urušio demokratski kapacitet institucija Republike Srpske i sve stavio pod kontrolu jednog čovjeka.

“Republika Srpska je danas posljednji autokratski režim na Balkanu i on mora biti srušen, institucionalnim ili vaninstitucionalnim putem. Na njemu je da odluči. SDS je odlučio!”, navedeno je u saopštenju SDS-a.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!