Željko Bebek i tamburaši u Banjaluci – 16. septembar, tvrđava Kastel

1024

Samo sedam dana nakon zvaničnog objavljivanja trinaestog albuma Željka Bebeka, pod nazivom „Ono nešto naše“, banjalučka publika će imati priliku 16. septembra u 20:30, da pozdravi najveću zvijezdu pop rok estrade nekadašnje Jugoslavije, na koncertu koji će se održati na ljetnoj pozornici tvrđave Kastel. 

Cijena ulaznice 20 KM.

Koncert „ŽELJKO BEBEK & tamburaši“, u organizaciji Gradskog tamburaškog orkestra Banjaluka,  će biti pravi muzički spektakl, koji će u zvuk tambure obući najveće hitove prvog frontmena kultne grupe „Bijelo dugme“, kao što su „Kad bih bio bijelo dugme“, „Sanjao sam noćas da te nema“, „Selma“, „Ima neka tajna veza“ i mnoge druge, uz koje su odrastale generacije ‘70-tih i ‘80-tih godina, a koje sa istom strašću slušaju i današnji tinejdžeri.

Bebek će uz tamburaše izvesti i neke od najvećih hitova svoje solo muzičke karijere, kao što su Sinoć sam pola kafane popio“, “Da je sreće bilo”, “Šta je meni ovo trebalo”, “Tijana”, “Žuta ruža s Dunava”, “Oprosti mi što te volim”, “Laku noć svirači”….

Saradnju sa tamburašima Bebek je počeo 2014. godine kada je, povodom obilježavanja 40 godina muzičke karijere,  sa Tamburaškim orkestrom Centra tradicijske kulture iz Varaždina održao cjelovečernji koncert u HNK Varaždin.

Ova saradnja je nastavljena  koncertima u “Lisinskom” u Zagrebu, “Sava centru” u Beogradu, na “Tamburica Festu” u Novom Sadu, te velikim koncertom u Dubrovniku.

Banjalučka publika će imati priliku da na pozornici tvrđave Kastel, uz prepoznatljivi “Bebek Bend” pozdravi veliki tamburaški orkestar od blizu 70 svirača, koji će činiti tamburaši CTK Varaždin i Gradskog tamburaškog orkestra Banjaluka.  Pred orkestrom će se naći dirigent varaždinskih tamburaša Tibor Bun i umjetnički rukovodilac i dirigent GTO Banjaluka Zlatan Mirić.

Gradski tamburaški orkestar Banjaluka ovim koncertom zokružuje uspješnu koncertnu sezonu u 2017. godini, u kojoj je u maju osvojio Zlatnu plaketu “Pajo Kolarić” na Internacionalnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe u Osijeku, u junu “Grand Prix” Svjetskog tamburaškog festivala “Tamburica Fest” u Novom Sadu i koju je u avgutu nastavio uspješnim učešćem na Internacionalnom muzičkom festivalu “MRF Pariz 2017”.

Sredinom oktobra će se održati promocija prvog autorskog albuma dirigenta GTO Banjaluka Zlatana Mirića, a za tradicionalni novogodišnji Gala koncert banjalučki tamburaši su već počeli pripreme za veče operske muzike, uz sopran Dušicu Bijelić, koju je ugledni britanski list “Independent” uvrstio među deset najboljih mladih umjetnika svijeta u 2014. godini.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!