Bogdan Tanjević objavio kraj karijere

540

Proslavljeni košarkaški trener Bogdan Tanjević objavio je danas da napušta klupu reprezentacije Crne Gore.

Ovu vijest objavio je zvanični sajt KS Crne Gore.

– Košarkaški savez Crne Gore obavještava javnost da je dosadašnji selektor A tima Bogdan Tanjević donio odluku da se povlači sa te funkcije i da završava profesionalnu trenersku karijeru. Košarkaški savez Crne Gore izražava veliku zahvalnost proslavljenom stručnjaku Tanjeviću koji je kao veliki trener proslavio našu državu, a posebnu zahvalnost dugujemo mu za njegovo angažovanje u posljednje tri godine tokom kojih je dao veliki doprinos uspostavljanju sistema u trenerskoj organizaciji, kao i rezultatima A tima, te mlađih reprezentativnih selekcija.

Sa zadovoljstvom želimo da upoznamo javnost da će Tanjević ostati na čelu trenerske organizacije i sa te pozicije doprinijeti daljoj afrimaciji crnogorske košarke, te edukaciji mladih crnogorskih trenera – piše u saopštenju KS Crne Gore.

Tanjević je još 1979. kao relativno mladi stručnjak odveo sarajevsku Bosnu do naslova evropskog prvaka, a od klubova je kasnije vodio Јuvekasertu, Trieste, Olimpiju Milano, Limož, Budućnost, ASVEL, Virtus Bolonju i Fenerbahče, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!