Cvijanović: O smjenama ne odlučuje manjina

874

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da o smjenama funkcionera u skupštini ne odlučuje manjina, već parlamentarna većina, a što se tiče smjene ministara – o tome odlučuje predsjednik Vlade i vladajuća koalicija.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjave opozicije da će pored predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića tražiti i smjenu ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača, Cvijanovićeva je poručila da bi im bilo pametnije da smjenjuju svoje ministre po Sarajevu i da sačuvaju i ono malo ljudskog i političkog dostojanstva što im je ostalo, ako je uopšte nešto i ostalo, nakon što se već godinama obračunavaju sa institucijama Republike Srpske.

“Što se tiče tvrdnje opozicionara da se oni ničeg ne boje jer građani stoje iza njih, mogu im jedino poručiti da niko u Republici Srpskoj, ko se ponaša u skladu sa zakonom, nema čega da se plaši. Kad malo bolje otvore oči shvatiće da ih se građani stide zbog destrukcije koju pokazuju u Republici Srpskoj i štete koju njenim institucijama i građanima nanose svojim odlukama u Sarajevu”, istakla je Cvijanovićeva.

Predsjednik Vlade je ocijenila da je “način na koji nasrću i vrijeđaju pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon što se godinama obračunavaju i sa drugim institucijama Srpske, najblaže rečeno, odvratan i za svaku osudu”, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!