Pet Banjalučana uhapšeno zbog krađe novca od vlasnika marketa

1095
Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su pet Banjalučana, osumnjičenih da su više puta iz istog folksvagen pasata ukrali novac.
.
“Nezavisne” nezvanično saznaju da ih policija tereti da su novac ukrali od vlasnika marketa “As”, a da su uhapšeni Boris K. (27), Srđan M. (26), Vlado Ć. (27), Žarko B. (39) i Aleksandar K. (26). Oni su “pali” juče u akciji “Market 1”, sprovedenoj pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.
.
Banjalučani su osumnjičeni da su zajedno i odvojeno, izveli dvije teške krađe, jednu krađu, te da su odvezli auto, a sve je vlasništvo istog čovjeka – vlasnika marketa “As”.
.
Kako se sumnja, oni su uz prethodni dogovor, 12. avgusta prošle godine, u Ulici Slobodana Kusturića, došli do marketa, te iskoristili nepažnju vlasnika i ukrali pasat, kao i novac koji se nalazio u vozilu.
.
Zatim su, kako se sumnja, vozilo ostavili, nakon što su pokušali da unište tragove. Pasat je tada pronađen i vraćen vlasniku.
.
Međutim, osumnjičeni su ponovo, 7. oktobra 2016. i 11. oktobra iste godine, iz istog pasata, parkiranog u Ulici Jug Bogdana, ukrali veću količinu novca.
.
“Opisanim radnjama osumnjičeni su pričinili štetu vlasniku u iznosu oko 40.000 KM”, rekli su iz policije. Ova akcija je izvedena u zajedničkim planskim aktivnostima pripadnika Policijske uprave Banjaluka.
.
Riječ je o pripadnicima Sektora kriminalističke policije – Odjeljenje za imovinske delikte, prevare i falsifikate, zatim Odjeljenja za opšti kriminalitet, te Policijske stanice za intervencije, kao i policijskih stanica Obilićevo, Lauš i Potkozarje.
.
(nezavisne.com)

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!