Vlada RS najoštrije osudila pokušaja uzurpacije institucija Srpske

518

Vlada Republike Srpske najoštrije je osudila pokušaj uzurpacije institucija Republike Srpske od pojedinih opozicionih parlamentarnih partija s namjerom da se parališe parlamentarna aktivnost i potpuno onemogući rad Narodne skupštine Srpske.

Na današnjoj sjednici Vlada je osudila i smatra potpuno neprimjerenim verbalne napade, provokacije i uvrede pojedinih opozicionih narodnih poslanika upućenih pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske
Takođe, Vlada Srpske smatra potpuno neprihvatljivim postupke pojedinih opoziocionih narodnih poslanika koji su ometali predstavnike medija u vršenju njihovih zakonom definisanih radnih zadataka u okviru parlamenta Srpske.

U zaključcima sa današnje sjednice navodi se da Vlada izražava punu podršku aktivnostima rukovodstva Narodne skupštine Republike Srpske na stvaranju uslova za nesmetan rad najvišeg zakonodavnog organa Republike.

“Vlada Republike Srpske i sve institucije sistema nastaviće da u punom kapacitietu obavljaju svoje poslove i izvršavaju Ustavom i zakonima propisane nadležnosti i obaveze radeći u interesu građana Republike Srpske i društva u cjelini”, poručili su iz Vlade Srpske.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!