Ako se neko plaši otkaza: Obezbijedili maske sa likom ministra za protest u Banjaluci (VIDEO)

922

Pres konferencija u Banjaluci, u susret velikim protestima protiv rasipništava, ni ovaj put nije prošla mirno. Odbornik banjalučke skupštine, Draško Stanivuković, za sve koji se boje izaći na proteste, jer im se prijeti otkazom, obezbijedio je maske sa likom ministra prosvjete i kulture Dane Maleševića, kako ih niko ne bi prepoznao.

Dok su mladi davali izjave za medije, svi pod maskama ministra, nekoliko Banalučana okupilo se oko njih u želji da daju i svoj komentar.

Jedan od Banjalučana ogorčen, kako kaže, na lopovluk i nepravdu dobacivao je Stanivukoviću da je isti kao svi i pitao o porijeklu njegove imovine.

– Prvo neka tvoj tata kaže otkud mu novac i vile. I ti kradeš, svi ste se nakrali – vikao je on, dok je nekoliko gospođa iz publike odmah stalo na Stanivukovićevu stranu.

– On je dobar momak, pošten, bori se protiv ovog lopovluka, a tebe je žena izbacila iz kuće da te ne sluša, pa si došao ovde da prosipaš pamet – vikala je gospođa.

Žustri verbalni sukob građana na trenutak je zasjenio pres konferenciju i mlade pod maskama ministra, koja se odvijala nekoliko metara dalje.

Kada se rasprava smirila, pres je nastavljen, a najavljene su nove kreativne pripreme za predstojeće izbore.

Za sve one koji bi rado izašli na proteste i podržali građansku inicijativu da se budžet za kupovinu sližbenih automobila u Vladi Republike Srpske ograniči na 50.000 KM, a ne smiju zbog prijetnji otkazom, organizatori protesta našli su rješenje.

– Govore nam ljudi da nas podržavaju i da bi rado došli na proteste, ali im se preti otkazima i ne smiju se tamo pojaviti. Zato samo mi spramili besplatne maske, koje se lako koriste, stavljaju se jednim potezom, a niko ih ne može prepoznati – kaže Draško Stanivuković.

Veliki protesti „Zatvori škole, kupi audi“ biće održani u srijedu na Trgu Krajine u Banjaluci, kada se očekuje hiljadu građana u mirnoj protestnoj šetnju i prema zgradi Vlade RS.

(EuroBlic)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!