Bol za stradalima u Budvi ne jenjava

2302

Navršava se 16 godina od tragedije, a bol i tuga ostali su isti kao i tog kobnog 16. septembra kada su na ekskurziji u prevrtanju brodića blizu Budve život izgubila četiri učenika i nastavnica Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš”.

Roditelji nastradalih učenika Vedrane Vidović, Dragane Kondić, Vanje Drekalović i Denisa Kvasnija i ove godine sa nastavnicima će na dan tragedije posjetiti groblje gdje će položiti cvijeće i upaliti svijeće za pomen njihovoj djeci i nastavnici Jeleni Vidović. Otac Vanje Drekalović, Velibor kaže da će bol u srcu ostati dok živi.

– U posljednjih 16 godina svaki septembar za mene, ali i za roditelje koji su kao i ja u toj nesreći izgubili najmilije je bolom okovan i tužan. U subotu, kada je godišnjica pogibije, otići ćemo na groblje, upaliti svijeće i odnijeti cvijeće na njihove vječne kuće – kazao je kroz uzdah Drekalović.

Prema njegovim riječima, svake godine groblje posjete i nastavnici škole.

– Jedan veliki i ljudski gest koji za nas roditelje mnogo znači. To je nezaborav sa kojim živimo prvo mi, ali i ljudi koji su bili tu u kobnim trenucima – kazao je Drekalović.

Direktorica OŠ “Petar Petrović Njegoš” Đorđa Grajić rekla je da je uprava škole svih proteklih 16 godina u kontaktu sa bližnjima nastradalih te da se ova tragedija ne smije nikad zaboraviti.

– Dogovorili smo se da u subotu u 11 časova posjetimo njihove vječne kuće gdje ćemo upaliti svijeće za pokoj duša. Nakon toga doći ćemo u školu gdje ćemo u ime nastradalih đaka i nastavnice provesti neko vrijeme u školi i prisjetiti se tih teških trenutaka – kazala je Grajićeva.

Prema njenim riječima, ova tragedija treba da bude upozorenje svima da se mora voditi računa o bezbjednosti djece.

Ova nesreća dogodila se 16. septembra 2001. godine oko 17 časova kada su se učenici nakon obilaska čuvenog ostrva Sveti Stefan vraćali u hotel. Nakon što su se ukrcali u brodić on je krenuo, ali i ubrzo se prevrnuo. Četvoro učenika se utopilo, a nastavnici Vidović od bola je prepuklo srce dok je dozivala svoje učenike koji su bili u moru.

Brod

Mali brod “Škorpion 2”, vlasnika Slavoljuba Vujičića, bio je registrovan na 42 putnika i dva člana posade, a u trenutku nesreće na njemu su bila 142 putnika, što je direktno prouzrokovalo njegovo prevrtanje. Vujičić je osuđen na 13 godina zatvora zbog izazivanja nesreće.

(glassrpske.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!