Govedarica: Sa 16 godina sam dočekao rat, Lukač svoju borbu debelo unovčio

1597

Predsjednik SDS Vukota Govedarica rekao je danas da cijeni ulogu ministra unutrašnih poslova Republike Srpske Dragana Lukača kao jednog od komandanata specijalne jedinice MUP RS, ali za razliku od drugih on je (Lukač) ranjavanje u ratu i naplatio u iznosu od 40 hiljada KM, javlja BN TV.

“Cijenim to što je Lukač bio borac… Znam i da je ranjavan, ali kada već govori da je prolio krv za ovu zemlju, javnost mora da zna da je on to i naplatio 40 hiljada jer je tužio Republiku Srpsku. Uz pomoć poliitčkog uticaja Republika Srpska je njemu isplatila tu odštetu, dok mnogi drugi čekaju obveznice da bi naplatili neku marku za materijalnu štetu”, kazao je Govedarica u izjavi BN.

Odgovarajući na optužbe Lukača, koji ga je nazvao dezerterom, Govedarica je rekao da je imao 16 godina kada je rat počeo i da je tačno da nije učestvovao u njemu.

“Mislim da Lukač treba da javnosti odgovori kako on može da služi dezerteru, šverceru i profiteru Miloradu Dodiku. Ja sam sa 16 godina dočekao rat na ovom području, a on optužuje mene da sam dezerter. Lukač treba sebi da postavi pitanje kako uopšte može da razgovara i izvršava naloge koje od njega traži dezerter, švercer i najpoznatiji ratni profiter na ovim prostorima Milorad Dodik”, kazao je Govedarica.

Lider SDS je dalje naveo da je dobro poznata i Lukačeva uloga u rušenju Republike Srpske kada je zajedno sa Biljanom Plavšić i  Madlen Olbrajt rušio institucije Republike Srpske, dodajući da ima mnogo pitanja na koje bi Lukač trebao da pruži odgovore narodu.

”Treba da pruži odgovor na pitanje kakva je uloga bila njegova kada je svojevremeno vođena akcija u Višegradu kada je ubijen Novica Lukić? Takođe, treba da odgovori kako i po čijem nalogu je istjeran Nikola Poplašen, predsjednik RS, iz Kabineta… Dobro je poznato da je sve to radio upravo on (Lukač) po nalogu švercera Milorada Dodika tzv. Ronhila, koji je naloge dobijao od tadašnjih visokih predstavnika …”, kazao je Govedarica u izjavi BN televiziji, reagujući na Lukačeve optužbe.

Takođe, ministar Lukač, kaže Govedarica, treba da se prisjeti momenata kada je prema nalogu međunarodnih snaga NATO-a i SFOR-a upadao u policijske stanice i razoružavao policajce Republike Srpske u Bijeljini i Brčkom.

“Narod treba da zna i moju i tvoju ulogu, a vrijeme ispred nas biće najbolji sud za sve”, poručio je Govedarica ministru unutrašnjih poslova RS Draganu Lukaču.

Stranke Saveza za promjenu juče su dale uslov da se neće vratiti u skupštinu dok, pored ranije iznesenih zahtjeva, ostavku ne podnese i ministar unutrašnjih poslova Dragana Lukač zbog toga što je u NSRS dozvolio da naoružana policija “zavodi red” i spriječila poslanicima opozicije da uđu u izmještenu skupštinsku salu, gdje su vladajući održali sjednicu.

Savez za promjene je najavio i tužbu protiv Lukača zbog, kako su rekli, njegovih paušalnih i neargumentovanih napada na opoziciju, optuživši ih da izdaju i ruše Republiku Srpsku.

(BN televizija)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!