ID preuzela odgovornost za napad u Londonu

543

Ekstremistička organizacija ID preuzela je odgovornost za današnji napad na voz u podzemnoj željeznici u Londonu, u kome je povrijeđeno 29 osoba. Saopštenje o preuzimanju odgovornosti, objavila je novinska agencija Islamske države Amak, prenijela je agencija Rojters.

Britanska služba bezbjednosti identifikovala je osumnjičenog za umiješanost u napad na voz u Londonu uz pomoć snimaka sa sigurnosnih kamera, javio je “Skaj njuz“, citirajući snage bezbjednosti.

“Izvori u službi bezbjednosti navode da su identifikovali osumnjičenog uz pomoć sigurnosnih snimaka“, prenosi izvještač “Skaj njuza“.

U jutrošnjem incidentu u vozu na londonskoj metro stanici “Parsons grin“, koji je policija proglasila za teroristički akt, povrijeđeno je 29 osoba.

Dio ljudi zadobio je opekotine, a dio je povrijeđen u gužvi koja je počela kada su putnici u panici počeli da bježe od mjesta eksplozije.

Nivo opasnosti od terorizma podignut je na “kritično”

Nivo opasnosti od terorizma u Velikoj Britaniji podignut je na “kritično” što znači da postoji neposredna opasnost od novog napada, rekla je večeras britanski premijer Tereza Mej.

Ona je rekla da je nivo opasnosti podignut sa “ozbiljno” na “kritično”, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!