Koncert Vinicia Kaposele u Narodnom pozorištu RS

769

Poznati italijanski umjetnik Vinicio Kaposela, održaće koncert u Narodnom pozorištu Republike Srpske u ponedjeljak 18. septembra sa početkom u 20.30 časova.

Koncert će biti održan na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske.
Kako je saopšteno iz Ambasade Italije u BiH – na otvaranju 5. izdanja Sezone italijanske kulture u Bosni i Hercegovini, poznati italijanski kantautor Vinicio Kaposela, održaće turneju koja će obuhvatiti Sarajevo (16. septembar), Banju Luku (18. septembar) i Mostar (20. septembar). Sva tri koncerta, uz pozivnice Ambasade Italije, održaće se u Narodnim pozorištima u ova tri grada.

Vinicio Kaposela je idealan umjetnik za predstavljanje bliskosti između italijanske tradicionalne muzike i balkanske muzike, kao i dokaz da lagana i popularna muzika ove dvije oblasti pripadaju istom kulturnom miljeu.

Turneja će pružiti priliku Viniciu Kaposeli da predstavi svoje istorijske uspjehe iz prošlosti kao i da promoviše svoj poslednji album “Pjesme Cupe”, koje su snimljene u različitim razdobljima i sa razmakom od 10 godina, koji predstavlja sintezu aktivnosti umjetnika, u kojima priča o folklornom ruralnom i mitološkom svijetu, u malim mjestima u unutrašnjosti, počevši od njegovog mjesta Irpinije (Kampanija), zemlje koja po krajoliku podsjeća na BiH.

Ulaznice su u prodaji u NPRS po cijeni od 5 KM.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!