Lukač: Govedarica je dezerter

1448

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas u Banjaluci da je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica dezerter i pozvao sve časne borce koji su stvarali Republiku Srpsku da traže njegovu ostavku.

Lukač je ocijenio da je žalosno što SDS, koji je na početku posljednjeg rata bio svesrpski pokret, danas vodi dezerter koji takvu funkciju ne zaslužuje i koji partiju vodi u potpunu propast.

“Govedarica je kada je dovoljno odrastao i postao muškarac, ili je barem trebalo da bude takav, te postane pripadnik slavne Vojske Republike Srpske, podvio rep i pobjegao u Srbiju. Kada je bilo bombardovanje Srbije onda je pobjegao u Srpsku”, rekao je Lukač novinarima upitan da prokomentariše zahtjev opozicije da podnese ostavku na finkciju ministra unutrašnjih poslova.

On je naglasio da svaka vlada u svijetu ima neka pravila u određenim situacijama.

“Na primjer. Vlada SAD ima pravilo da ne pregovara sa teroristima, a ja kažem da kao član naše Vlade ne pregovaram sa dezerterom. Nažalost, pod određenim okolnostima Govedarica se našao da vodi SDS u kome ima mnogo časnih boraca Vojske Republike Srpske koji su svojom krvlju stvarali ovu našu Republiku”, dodao je Lukač, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!