Rekreativci dobijaju nove sprave za vježbanje: Teretane na otvorenom u dva naselja

391

Gradska uprava do kraja godine postaviće sprave za vježbanje na otvorenom u naseljima Starčevica i Lazarevo.

Kako objašnjavaju u Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, mještani Lazareva uskoro će moći da vježbaju kod osnovne škole “Ivan Goran Kovačić”, dok se za teretanu na Starčevici trenutno razmatraju dvije lokacije: zelena površina kod Ulice Jug Bogdana ili na zemljištu u blizini Ulice srpskih ustanika.

– Naselje Starčevica zbog veličine zaslužuje da dobije i nekoliko ovakvih teretana, ali za sada je u planu jedna. U narednoj sedmici objavićemo poziv za izradu idejnog rješenja i UT uslova, nakon čega slijedi i izbor dobavljača. Očekujemo da će radovi biti završeni do kraja godine- izjavio je v.d. načelnika Odjeljenja, Dragan Banjac.

Pojasnio je da će sve sprave biti postavljene na gradskom zemljištu, te da ovaj projekat, koji se pokazao odličnim, planiraju da nastave i ubuduće.

– Kako je u toku priprema predloga budžeta Grada za narednu godinu, Odjeljenje će u okviru svojih nadležnosti, predložiti izgradnju teretana na otvorenom i u 2018. godini, i to na lokacijama gde postoji nedostatak sportsko-rekreativnih sadržaja, kao i na lokacijama gdje je primjetna povećana frekvencija rekreativaca – najavio je Banjac.

Teretane na otvorenom već postoje na nekoliko lokacija u gradu, pa se tako svakodnevno mogu vidjeti građani i profesionalni sportisti kako vježbaju u parku “Mladen Stojanović”, šetalištu pored Vrbasa ili na Trešnjiku.

Fitnes instruktorka Nevena Stojaković ističe da je na ovaj način treniranje svima lakše dostupno.

– Ovo je jako pozitivan projekat, od kojeg svi građani mogu da imaju koristi, a naročito djeca. Važno je da najmlađima omogućimo i motivišemo ih da treniraju i posvete se zdravom načinu života. Primjećujem da već sada mnogi roditelji vode djecu sa sobom kada vježbaju na otvorenom, što je veoma pohvalno – naglašava Stojakovićeva za EuroBlic.

Rekreativci pričaju da im je mnogo lJepše, ali i jefitnije, vJežbati u prirodi nego u “zagušljivoj teretani” i priželjkuju da se po svim naseljima u gradu postave slične sprave.

Nove trim-staze

Iz Gradske uprave najavili su da će do kraja godine početi i izgradnja trim- staze u parku “Mladen Stojanović”, što sportisti odavno priželjkuju.

Takođe, jedna trim-staza biće idućeg meseca otvorena i u  vodenom parku “Akvana”, a pravi se u okviru akcije Grada i društveno odgvornih kompanija.

(blic.rs)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!