Banjalučanka Miss Earth BiH

1486

Studentkinja stomatologije, dvadesettrogodišnja Jelena Karagić iz Banjaluke, ponijela je laskavu titulu nove Miss Earth BiH, odlučio je stručni žiri, koji u četvrtak uveče, kada je u banjalučkom hotela “Bosna” održano finalno veče izbora, nije imao nimalo lak zadatak da ocijeni 16 takmičarki.

U prisnoj i ugodnoj atmosferi, brojna publika uživala je u nastupima finalistkinja, koje su se predstavile u tri izlaza.

Prvi izlaz bio je u casual odjeći, drugi u kupaćim kostimima, a da takmičarke zablistaju u svečanim haljinama pobrinula se poznata dizajnerka iz Tuzle Svjetlana Vuković Ceca.

Pored Karagićeve, koja je proglašena najljepšom, dodijeljene su i druge vrijedne nagrade.

Prva pratilja (Miss Earth Air BiH) je, takođe, Banjalučanka – Bojana Papak, mjesto druge pratilje pripalo je Naidi Hubić iz Sarajeva (Miss Earth Water BiH), a treća pratilja bila je Arijalda Pjević iz Tuzle (Miss Earth Fire BiH).

Ovo veče bilo je posebno po tome jer je na manifestaciji održano i svečano proglašenje nove Miss Earth Hrvatske. Mlada i ambiciozna Zagrepčanka Bonita Kristić ponosna je vlasnica titule Miss Earth Hrvatska. Ova djevojka se bavi i pjevanjem i publika je, između ostalog, mogla da uživa u njenom nastupu. Pored Kristićeve, publiku je zabavljala i poznata bh. pjevačica Verena Cerovina.

Na Izboru Miss Earth BiH dodijeljene su još dvije lente, Zerini Vesnić iz Goražda (Miss dijaspore), te Magdaleni Lubura iz Istočnog Sarajeva (Miss top model).

Pobjednice Izbora za Miss Earth BiH kao i Miss Earth Hrvatske putuju na Filipine 5. oktobra, gdje će boraviti 30 dana i predstavljati svoje zemlje na svjetskom izboru u Manili 4. novembra.

(nezavisne.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!