Dodik u Pirotu: Srbija i Srpska uvijek zajedno

556

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je danas u Pirotu otvaranju dijela autoputa na pravcu Pirot-Dimitrovgrad, do bugarske granice. Autoput je otvorio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsjednik Srpske je, obraćajući se prisutnima, rekao da mu je posebna čast prisustvovati ovom važnom događaju, otvaranju dionice autoputa koji je važan za čitavu Srbiju i koji predstavlja više od novčanog ulaganja.

– Ovo je civilizacijski doprinos ovom kraju. Političari vrijede po onome što ostave iza sebe, a Vučić i njegova vlast su ostavili mnogo toga- puteva, škola, institucija- naveo je Dodik.

Predsjednik Srpske je naglasio da je Srpska zagledana u Srbiju i da joj uvijek želi sve najbolje.

– Uvijek smo zajedno i uvijek ćemo biti zajedno. Republika Srpska i Srbija nikada nisu bile bliže i to zahvaljujući  Aleksandru Vučiću – rekao je Dodik.

– Želim uspjeh Srbiji, želim joj moć! Živjela Srbija i Republika Srpska! – poručio je predsjednik Srpske.

Vučić je zahvalio predsjedniku Srpske na podršci koju Republika Srpska pruža Srbiji.

Otvarajući novu dionicu autoputa, Vučić je rekao da se neće stati sve dok se ne ostvari jasan plan i cilj – 1.200 kilometara autoputeva u Srbiji.

– Spojićemo cijelu Srbiju i napravićemo jasnu cjelinu od naše zemlje. Omogućićemo ljudima iz bilo kog dijela zemlje da rade i da budu svoji na svome. To je ono što radimo i gradimo, to su nove investicije, nova radna mjesta – naglasio je Vučić.

Nova dionica autoputa na istočnom kraku Koridora 10, od Pirota do Dimitrovgrada, do granice Srbije sa Bugarskom, duga je 30 kilometara.

Dodik se juče u Beogradu sastao sa Vučićem. Konstatovano je da Srbija i Republika Srpska nikada nisu bolje sarađivale, a očekuje se dalji napredak odnosa.

Dodik i Vučić saglasni su da će u narednom periodu još bliže sarađivati na polju ekonomije i infrastrukture, kao i da će timovi Srbije i Srpske početi da rade na sastavljanju Deklaracije o opstanku srpske nacije.

Predsjednik Srpske je upoznao Vučića sa političkom situacijom u Republici Srpskoj i BiH, te izrazio zahvalnost za dosadašnju podršku Srbije.

Dodik je sinoć u Narodnom pozorištu u Beogradu otvorio tradicionalnu manifestaciju “Dani Srpske u Srbiji”, uz blagoslov patrijarha srpskog Irineja.

(RTRS)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!