Manifestacija “Dani Srpske u Srbiji”

655

Manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“ u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji biće održana od 15. – 21.09.2017. godine.

I ove godine, ova manifesticija kroz različite programske aktivnosti, ideje i projekte na nov i jedinstven način predstavlja Republiku Srpsku, njene gradove, prirodne ljepote, umjetnike i stvaraoce iz različitih sfera djelovanja.

Programom i aktivnostima ovogodišnje manifestacije biće obuhvaćeno nekoliko gradova širom Srbije (Beograd, Novi Sad, Subotica, Vršac, Vranje, Kraljevo, Kruševac, Užice…).

Namjera organizatora je da Srbiji i njenim građanima predstavi Republiku Srpsku kroz promociju njene privrede, prosvjete, nauke, kulture, umjetnosti i sporta, a sve to u saradnji sa Srbijom i njenim privrednicima, naučnicima, umjetnicima i sportistima.

Turistička organizacija Republike Srpske u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkim subjektima širom Srpske, će u okviru „Dana Srpske u Srbiji“ predstaviti najatraktivniju turističku ponudu i proizvode Srpske.

Prezentacija/promocija će biti organizovana u:
Beogradu (15. i 16.09.) – Knez Mihailova ulica
Vranju (18.09.) – Hotel SIMPO Pržar
Novom Sadu (20. i 21.09.) – Trg ispred Gradske kuće

Promocija će osim turističke ponude najatraktivnijih destinacija Srpske kao što su Banjaluka, Trebinje, Jahorina, Laktaši, Bijeljina, Bileća, Višegrad, Zvornik, Prijedor, obuhvatiti i promociju tradicionalnih proizvoda Srpske – eno i gastronomsku ponudu sjeverozapadnog i južnog dijela RS.

Osim toga ovogodišnji program u Beogradu i Novom Sadu biće obogaćen nastupom mladih virtuoza na harmonici „Orkestra harmonika Aleksa Šantić iz Ugljevika pod upravom Slavka Nikolića“.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!