Banjaluka poklanja manjim opštinama 6 vatrogasnih vozila

1054

Grad Banjaluka namjerava da pokloni šest vatrogasnih vozila manjim opštinama na teritoriji Republike Srpske i Federacije BiH, koje su suočene sa nedostatkom vatrogasne opreme.

Prema prijedlogu gradskih vlasti, koji će se naći na predstojećoj sjednici Skupštine grada, predviđeno je da se vozila doniraju vatrogascima u Ljubinju, Kotor Varošu, Čelincu, Bosanskom Grahovu, Drvaru, a jedno vozilo bi trebalo da bude uručeno i Kazneno-popravnom zavodu Tunjice.

Riječ je o vozilima koja su u međuvremenu zamijenjena novijim i modernijima, ali koja su u tehničkom i funkcionalnom smislu u potpunosti ispravna i, kao takva, mogu biti od velike pomoći opštinama, koje su suočene sa čestim požarima.

Mladen Ćućun, šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, pojašnjava da se radi o vatrogasnim vozilima koja su bili u redovnoj upotrebi do 2016. godine, kad su zamijenjena novim i modernijim.

– Iako se radi o strarijim vozilama, ona su u potpunosti ispravna i osposobljena za gašenje požara, bez potrebe za ikakvim daljim ulaganjima. Cijenimo da će ona biti od velike pomoći opštinama, koje nisu u finansijskoj mogućnosti da nabave nova vozila – rekao je Ćućun.

On je dodao da će vozila biti donirana opštinama koje su se u prethodnom periodu obraćale gradskim vlastim, sa molbom za donaciju, budući da su ugrožene čestim požarima.

Prema njegovim riječima, Grad Banja Luka je tokom prošle i ove godine nabavio sedam novih vatrogasnih vozila kako bi se lakše i efikasnije izborio sa izazovima u radu vatrogasne službe.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!