Borac na Radnik, Krupa protiv Želje

496

Nedjeljni program Premijer lige BiH donosi nam srpski derbi na Gradskom stadionu u Banjaluci, gdje će se sastati Borac i Radnik. Krupa ide na noge Želji.

Banjalučani su u posljednjih pet kola samo jednom slavili, pa je jasno da je pobjeda na domaćem terenu imperativ. Trener Zoran Milinković vjeruje da njegovi izabranici mogu doći do cijelog plijena.

– Dolaskom Mladena Krstajića na čelo kluba, Radnik je napravio veliki iskorak. Za protivnika imamo vrlo kompaktan i disciplinovan tim, i ukoliko želimo da stignemo do pobjede, moraćemo da izgaramo na terenu tokom 90 minuta. Što se tiče igračkog kadra, u ekipu se nakon suspenzije zbog tri žuta kartona vraća Bojan Puzigaća. Manju povredu ima Aleksandar Radulović, ali vjerujem da će nam biti na raspolaganju za meč, dok je od ranije van stroja Ivan Delić – rekao je Milinković.

Njegov kolega na drugoj strani, Mladen Žižović, vraća se na Gradski stadion, gdje je sa uspjehom nosio crveno-plavi dres. Mladi stručnjak očekuj težak duel.

– Do uspjeha možemo doći samo ako se striktno budemo držali plana – jasan je Žižović, koji zbog kartona neće moći da računa na Domagoja Franića.

Nakon nešto slabijeg starta, Krupa je “vezala” tri trijumfa koji su je “lansirali” u gornji dom bh. elite. Slobodan Starčević i njegovi izabranici tu žele i da ostanu. A pravi test njihovih vrijednost biće gostovanje na “Grbavici”.

– Rasterećeni smop. Ispred sebe imamo kvalitetnu ekipu koja, kao i mi, u zadnje tri ili četiri utakmice niže pobjede. Nećemo se orijentisati na branjenje svog gola, nego ćemo pokušati da nastavimo sa efikasnim partijama – naglasio je Starčević, koji može da računa na sve fudbalere osim na, već duže vrijeme, povrijeđenog Ajdina Redžića.

Parovi osmog kola, nedjelja: Borac – Radnik (19 časova), Željezničar – Krupa (19.30). Igrano juče: Mladost – Sloboda 1:1, GOŠK – Zrinjski 0:1, Vitez – Čelik 2:0, Sarajevo – Široki Brijeg 2:0.

(srpskacafe.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!