Crnadak: Desiće se “scenario Republike Srpske, a ne makedonski”

378

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak tvrdi da će se dogoditi “scenario Republike Srpske, a ne makedonski”, kako bi sadašnja vladajuća većina otišla i Srpska konačno dobila poštenu i čestitu vlast.

Ne znam na šta misle predsjednik Repbulike Srpske Milorad Dodik, premijer Srpske Željka Cvijanović i svi iz vladajuće većine kada pominju “makedonski scenario”. U Makedoniji je nerede izazvala vladajuća struktura i zašto ovakvim scenariom plaše građane – rekao je Crnadak novinarima u Banjaluci.

Govoreći o najavi opozicije da će se žaliti Ustavnom sudu Republike Srpske zbog odluka usvojenih na posljednjoj sjednici Narodne skupštine, Crnadak tvrdi da je pravosuđe u Srpskoj pod potpunom kontrolom SNSD-a.

– U tom smislu je veoma teško imati neka očekivanja, ali ćemo uraditi što je do nas. U Narodnoj skupštini Republike Srpske bilo je vidljivo siledžijstvo, a nijedna vlast se na taj način nije održala – kaže Crnadak.

Komentarišući Dodikovu izjavu da su Srpska i Srbija jedno, Crnadak je ocijenio da je srce svih koji žive u Srpskoj dijelom i u Srbiji.

– Međutim, Dodik godinama ovakvim izjavama manipuliše narodom. Pitam ga šta je sa referendumom o nezavisnosti koji je obećao 2006. godine? – rekao je Crnadak.

U Banjaluci je danas održana sjednica Gradskog odbora PDP-a, a za potpredsjednike odbora izabrani su Draško Stanivuković i Јelena Trivić.

Crnadak, koji je i predsjednik Gradskog odbora PDP-a, naglasio je da je izabrano Predsjedništvo Gradskog odbora i Programsko-politički odbor PDP-a, te da je ovim okončana konsolidacija PDP-a u Banjaluci.

Stanivuković i Trivićeva kažu da će se PDP boriti za dobrobit građana, pravo i bolje društvo.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!