Dragan Mektić: Ja sam ZA makedonski scenario!

409

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić (SDS) kazao je da „ne vidi nikakav problem u makedonskom scenariju“, a za koji je vlast u RS optužila opoziciju zbog prošlosedmičnih dešavanja u Narodnoj skupštini RS.

Iznio je podatak da postoje procjene kako je u srijedu u NSRS bilo prisutno oko 150 pripadnika policije RS, unutar i oko zgrade entitetskog parlamenta, te da su neki od njih bili naoružani dugim cijevima.

– Šta je makedonski scenario. Po čemu je on sporan. Ja sam „za“ taj scenario. Za mene je taj scenario jednako demokratija – kazao je Mektić.

Objasnio je da je nedavno bio sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevim, te da su satima razgovarali, pa objasnio kako su u Makedoniji bili parlamentarni izbori, a da predsjednik države nije htio da prihvati mandatara koji mu je predložila većina koja je odnijela pobjedu na izborima.

– Onda se desio narod. Došli su u Sobranje u Skoplju i izvršili pritisak da se imenuje čovjek iz većine – rekao je Mektić i dodao „dajte nam kakav god hoćete scenario, ali da pobijedi demokratija“.

On je, kao i ranije nekoliko opozicionara, ocijenio da u „RS vlada sjevernokorejski scenario“.

Komentarisao je i izjavu ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača kako „Vlada SAD ne pregovara sa teroristima, pa ni on neće sa dezerterima“, misleći pri tome na lidera SDS-a Vukotu Govedaricu.

– Zašto onda nije rekao istinu, da Vlada SAD pregovara sa teroristima, ali sa oružjem. Procjenjuje se da je unutar i oko NSRS bilo 150 policajaca. Je li on po receptu SAD doveo policiju da se obračunava sa opizicijom, kao SAD sa teroristima? Njegovo poređenje je neumjesno i van svake pameti – poručio je Mektić.

Kazao je i kako je policija u parlamentu „silovanje Ustava RS i parlamentarizma“.

– Lukač je jedini ministar koji je tri puta tužio državu zato što je ratovao i za to je dobio 40.000 KM. Ja sam borac prve katregorije i bio sam komandant i ne pada mi napamet da tužim RS. Nisam upisao ni ratni staž. Niko mi nije dužan ni dinar. Ali kako oni iz SNSD-a odmah namirišu pare – kazao je Mektić.

Poručio je Lukaču i da pita Milorada Dodika, njegovog „partijskog šefa“, gdje je on ratovao.

– Bio je u Beogradu tako što se borio sa naftom, duvanom, cigarama, i drugom visokoakciznom robom – istakao je Mektić.

Poručio je i da se opozicija na čelu sa SDS-om u NSRS odlučila na demokratski i korektan čin, a uporedio je i situaciju u RS i FBiH, te kazao kako u FBiH radnici ne štrajkuju, kako imaju tri Kardiohirurgije, da su penzije veće za oko 150 KM .

(mondo.ba)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!