Jako nevrijeme u BIH: Padala stabla i fasade, letjeli i krovovi sa kuća (FOTO)

1763

Jako nevrijeme, praćeno snažnom kišom s ledom, uz grmljavinu, zahvatilo je pojedine gradove u BiH.

Najveće posljedice jake kiše, praćene jakim udarima vjetra i grmljavinom osjetile su se u Zenici i Sarajevu.

 

Naime, pojedine saobraćajnice bile su poplavljene, a u naselju Mokušnice došlo je i do obrušavanja fasade s obližnjih solitera. Čak je vetar oborio jedno stablo na parkirani automobil, prenosi zenicablog.

Zbog nevremena u Zenici dogodile su se dve saobraćajne nesreće. U naselju Crkvice došlo je do lančanog sudara, u kome su učestvovala tri vozila.

Prema prvim, nezvaničnim informacijama Avaza u ovoj saobraćajnoj nesreći nema povrijeđenih. Nesreća se dogodila i u naselju Radakovo, gdje takođe prema prvim informacijama nema povrijeđenih osoba.

Opštinu Kupres pogodilo je jako nevrijeme koje je praćeno snažnim vjetrom, a koji je izazvao materijalnu štetu na objektima.

Naime, kako javlja Kupreški radio, jak vjetar nosio je krovove kuća i čupao drveće, a šteta je nastala i na mjestima na koje su padali predmeti koje je vjetar bacao i nekoliko desetaka metara.

I u Sarajevu jak vjetar, koji prijeti da će donijeti nevrijeme, pravi brojne probleme, a u pojedinim dijelovima grada pričinjena je i materijalna šteta kada je vjetar počeo čupati drveće i grane.

(blic.rs)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!